Monday, December 20, 2010

IJskristallen


Er is niets mis met sneeuw, zolang deze vers is of op een zachte ondergrond ligt. Ik kan mij zo voorstellen dat - als je ergens in een durp in de provincie woont – het reuzegenieten is. Maar hier in Amsterdam Zuid is het behelpen. Niet zozeer dat het OV niet rijdt, of dat ik niet op mijn moonboots naar de Appie kan.... dat lukt allemaal wel. Het gaat wat langzamer, maar het lukt.

Mijn trainingsgrond is in deze tijden van winter beperkt tot het Amsterdamse Bos en het parcours bij Sloten, tussen mijn huis en Sloten is ligt langs de nieuwe meer ook nog een crossstrookje. Dat is waar ik het mee doe. Tenzij er verse sneeuw ligt, dan is het tijd voor het echte Urban Cyclo Crossen.

Al met al kom ik de winter wel door.

Maar ik wil nu gewoon even zeuren als dat mag... mag het?

Vanaf mijn huis tot aan het Amsterdamse Bos is het nu een grote massa bevroren pulp met een laagje sneeuw erover. Mijn crossbandjes hebben daar geen grip. De grasstrook naast het fietspad heeft zo’n enorm dikke laag sneeuw dat ik tot aan mijn assen in de witte massa rijd en ik echt niet meer in D1 blijf.  Aangekomen in het Amsterdamse Bos... een gigantische massa sneeuw, maar ja omdat het eigenlijk geen bos is, maar gewoon een uit de klauwen gewassen stadspark, is elk stukje Bos al volop bewandeld door massa’s Amsterdammers. Het bos is veranderd in een laag bevroren pulp met wat sneeuw erover.

Ik wil zo graag gewoon lekker een stukje rijden.

Sloten ligt er mooi bij, al heb ik gisteren een uur op de fiets gezeten om er te komen.

Gewoon een stukje fietsen.

Dat is toch niet teveel gevraagd?

Morgen ga ik met een clubgenootje, met de fietsen in de auto, richting Zeist, hoplijk is het sneeuw daar wat frisser, zodat we lekker een stukje kunnen rijden.

Lekker... een stukje rijden.

Gewoon een stukje rijden.

5 comments:

 1. Haha ja dat is een nadeel van de 'grote' stad. Als het in Zeist ook niets is, moet je het hier in ons dorp (Zeewolde) eens proberen. Gister in de sneeuw kon ik zien dat er slechts 2! anderen me voor geweest waren met de fiets.

  ReplyDelete
 2. Tussen Halfweg en Haarlem is een strook van bijna 6 kilometer prachtig schoongemaakt fietspad. Waar Halfweg ophoudt begint het - en waar Haarlem begint, houdt het op. Het pad loopt langs de A200 dus er is geen reet aan. Maar 50 keer op en neer betekent toch 60 kilometer ijsvrij. Sterkte :-)

  ReplyDelete
 3. Ik zou gewoon naar het Oosten komen, daar hebben nog geen massa's Amsterdammers door de sneeuw gelopen en is er kilometers door verse sneeuw te fietsen...

  ReplyDelete
 4. Welnu, Rose-der-trainingsprogram-voor-de-komende-week 1 dag Zeewolde, 1 dag op en neer op een strook fietspad tussen Halfweg en Haarlem* en 1 dag in het Oosten, dan nog wat Tacxen, het komt goed.

  *hoe kom ik bij die strook Bart?

  LOL

  ReplyDelete
 5. Oh wat een mooie foto van dat konijntje! <3

  ReplyDelete