Thursday, December 9, 2010

Polderleed

Mooie zwarte laarzen, met een lange hals die een beetje los om de kuit dient te zitten of een skinnyjeans, zo’n strakke spijkerbroek met van die oneindig mooie lange veulen benen erin. Een jurkje met een legging eronder of gewoon een afgeknipt spijkerbroekje met een geruit bloesje erboven en rode westernlaarzen. Een bikini met een broekje met van die strikjes aan de zijkant. Paarse pumps met een scherpe, hoge naaldhak.

Het is allemaal verleden tijd!

Vroeger was ik te onzeker over mijn looks en durfde ik me niet te laten zien in iets straks, korts of hooggehakst. Ik was er heilig van overtuigd dat ik een soort kamerolifant op hakken was, dat als ik liep in die bikini mijn benen na het bewegen nog even na blubberden zoals het bij zoveel vrouwen gebeurd. Mijn benen waren zo wit dat een afgeknipt spijkerbroekje een beetje viezig stond.

En ook dat is verleden tijd!

Een maand geleden wilde ik mijn zwarte laarzen aan... ik krijg ze niet meer over mijn kuiten.
Mijn benen zijn behoorlijk strak tegenwoordig, dankzij vele uren op de fiets. Afgelopen zomer knipte ik een spijkerbroek kort en pakte mijn rode western laarzen... wat bleek? Ik heb een streepje, zo’n 20 cm onder het gerafelde broekje! Het strand? Ik pas ervoor want ik draag tegenwoordig het eeuwige wielerpak met bruin tot aan mijn mouwen en broekspijpen. De paarse pumps? Ja dat past nog, mijn voeten zijn hetzelfde gebleven... alleen die kuiten die erboven zitten en die door de hak in een bepaalde vorm gedwongen worden... ik lijk wel een kerel!

Ik had maandag mijn skinnyjeans aan en bewegen werd moeilijk omdat de broek op mijn benen strak zit. Maar tegelijkertijd zat het onding wijd bij mijn billen, want daar ben ik dan wel weer wat kleiner geworden.
En vandaag?

Vandaag liep ik in mijn legging en keek naar mezelf in een etalage ruit – wat elke zichzelf respecterende wielrenner doet en vrouwen overigens ook- en ik zag dat ik van die Rabo-pro-ploeg-hoekjes-van-spier aan het ontwikkelen ben rondom mijn knieën.

Rabo pro is misschien wat overdreven, maar het zag er gek uit, dat wel.

Als ik ooit nog aan de man wil komen...

Maar ik houd zo van fietsen!


Het goede nieuws is dat ik in iedergeval mijn benen scheer.

7 comments:

 1. Haha, erg leuk! Zolang je geen Cancellara bovenbenen krijgt zit het wel goed, en die billen komen er met het schaatsen wel weer aan. Dus geen reden tot bezorgdheid!

  ReplyDelete
 2. Herken ik, ik zou eigenlijk sokophouders moeten omdat geen sok meer blijft hangen op die dikke fietskuiten van me. Daarnaast kom ik ook niet meer in broeken waar ik vroeger probleemloos inschoot.

  ReplyDelete
 3. Pics please, or we don't believe it's true... ;-)

  ReplyDelete
 4. je hebt best mooie benen,echt waar !

  ReplyDelete
 5. Nee,of toch ja, van sommige wielerfoto's op facebook.;-)

  ReplyDelete
 6. Heul niet verleden tijd! :P Neem een tip aan van een medemens met brede kuiten (veel dansen in dit geval...) - er zijn allemaal webshops met laarzen met bredere schacht! :D

  Zelf heb ik wel eens een paar gescoord bij Duo Boots en dat was prima! Als dat je smaak niet zo is, als je even googled vind je van alles :)

  Er is hoop! :P Succes!

  ReplyDelete