Sunday, February 6, 2011

De Classic van Koos

Toertochten of classics… het is mijn ding niet zo. Ik heb wel eens mee gedaan, met bijvoorbeeld de Gerrie Knetemann Classic (start bij mij in de straat), de Dam tot Dam (start bij mij in de stad) en een lokaal ritje bij Amersfoort. Daar is het voor mij bij gebleven. Nou, dat is niet helemaal waar. Afgelopen zomer ben ik om km’s te maken illegaal de pijlen van de Knetemann Classic gaan volgen. Reed ik daar als enige zonder stuurbordje....

Het punt is dat ik er een beetje moeite mee heb om een bedrag van rond de twintig euro te betalen om een stuk te mogen fietsen.  Tenminste, dat beweer ik altijd als mensen er naar vragen.

Ik baal er een beetje van om nageroepen te worden. “Hey Meiden!” of “Leo, Leo, lekker ding, kijk!” of “Nou, jij fietst door hoor!” dat soort opmerkingen. Als ik daar op zat te wachten was ik wel met mijn crosser in een bouwput gaan rijden. Althans, dat is wat ik roep als iemand me vraagt of ik mee ga rijden.

Op sommige toertochten komen duizenden mensen af. “Ik wil liever niet tussen zoveel mensen rijden,vooral mensen die het niet gewend zijn op de weg te rijden met andere fietsers om zich heen.” Roep ik meestal een beetje arrogant om niet mee te hoeven.

De waarheid is dat de drie bovenstaande excuses gewoon niets meer zijn doodgewone smoesjes. En nu ik op Facebook van niemand minder dan Koos – hij had nog niet mogen stoppen – Moerenhout de vraag krijg of ik mee doe met zijn Classic rest mij niets dan ja te zeggen en niet te piepen. Ik heb het nog even geprobeerd hoor... ik kwam met iets van “Goh dat is toch niet op dezelfde dag als koersje dit en dit of de regiokampioenschappen?” Maar Koos is niet voor een gat te vangen... hij vertelde me direct dat het een prachtige rit is. “Geen stoplicht te bekennen.” Zo zegt hij. In de hoop dat hij nee zou zeggen vroeg ik hem of ik dan wel in zijn wiel mocht... geen probleem, zo blijkt.

Ik heb mezelf net ingeschreven voor de Koos Moerenhout Classic! En wel voor de 180 km! In het wiel van Koos, daar kan ik toch geen nee tegen zeggen?!

Op de site van de Classic van Koos staat: “U kunt voor de 180 km toertocht tot 10.00 uur inschrijven, voor de 85 km en de 125 km toertocht kunt u tot 11.00 uur inschrijven. U kunt u vanaf 07:00 uur melden bij Hotel Aarden Kaaistraat 1, 4651 BL Steenbergen. Waar uw inschrijving gecontroleerd wordt en u uw eerste stempel krijgt. Vanaf daar gaat u naar de startplaats...” En ineens weet ik weer waarom ik niet zo dol op toertochten ben. Of tenminste, ik weet nu weer heel goed waarom ik normaal gesproken niet mee doe met toertochten, terwijl ik het eigenlijk best wel eens wil. Ik ben niet van het vroege opstaan... ik ben daar ronduit slecht in! Op de fiets zitten voor de lunch is bij mij een probleem. Ik draai mij liever nog een keertje om.

 

Maar ja, als Koos zo had gedacht, dan hadden wij al die mooie koersen niet gezien. Dus ja, als hij het doet, wie ben ik dan om zo te piepen?

 

Koos, ik zal er zijn jongen!

 

Koos Moerenhout Classic, 28 mei 2011

16 comments:

 1. Misschien moet Wim deze blog niet meer lezen. Als u het toch klets praat vind.

  ReplyDelete
 2. Inhoudelijk sterk is het totaal niet, Wim heeft een punt volgens mij.

  ReplyDelete
 3. Wat een grap die reacties, iedereen snapt toch dat ze dit stukje schreef om die toertocht even te promoten? Wat een gezeur zeg die reacties. Doe het anders zelf even beter!

  ReplyDelete
 4. Ja TT hebben voors en tegens. Toch misschien eens een kleinschalige (500 deelnemers) tocht in Belgie proberen.
  Goede verzorging, pijlen, minder verkeershectiek en in Belgie fietsen geeft gelijk een beetje een vakantiegevoel.
  Doe je evt vooraf overnachten. 8 uur starten bij een tocht van 140 ben je gewoon met het avondeten thuis :-)

  ReplyDelete
 5. Beetje goedkoop om zo gratis mee te kunnen liften. Ach ja ieder z'n meug. Ik zal het advies volgen en niet meer deze (te commerciële) Blog lezen.

  ReplyDelete
 6. Serieus mannen, wat is er mis aan om een toertocht te promoten? En daar om heen een grappig stukje te schrijven? Ik zal hetzelfde doen met de Twitterrit, dan ga ik jullie ook helemaal doodgooien met promotie :) so buckle up boo!

  ReplyDelete
 7. Over 'grappig' valt te twisten (al moet je er niet aan beginnen); over anoniem mopperen (zo gemakkelijk) wat mij betreft niet.

  PS Als je dan toch bent bekeerd tot het gilde der toertochtrijders: op zaterdag 19 maart wordt de 5e Joop Zoetemelk Classic verreden:
  http://www.swift-joopzoetemelkclassic.nl/ ;-)

  ReplyDelete
 8. hahaha leuk hoor bruco! Maar iedereen weet toch dat ik niet zoveel wil betalen en dat ik niet nageroepen wil worden terwijl ik tussen massa's op een dag dat ik eigenlijk een koersje moet rijden... maar anders graag hoor. Wat zeg je Bruuc? Mag ik in je wiel? Ik ga er over nadenken LOL

  ReplyDelete
 9. Nou Rose, zet je wekker maar alvast, want op 28 mei sta ik om 06:00 bij je voor de deur om je op te halen voor de La Chouffe Classic... ;-)

  http://sport.be.msn.com/cyclingtour/lachouffeclassic/2011/nl/

  ReplyDelete
 10. Twitterrit? What the H is dat?

  ReplyDelete
 11. dat the H is dit:

  http://forum.fiets.nl/topic.asp?TID=48463

  en die van vorig jaar:
  http://forum.fiets.nl/topic.asp?TID=40274

  enne Wim, ga eens wat nuttigs doen met je leven...

  grtz

  @Zeeley

  ReplyDelete
 12. En de twitterrit is vooral dit: http://rosementink.blogspot.com/2010/09/twitterrit-movie.html

  binnekort www.detwitterrit.nl

  gewoon een rit die ik organiseer, met eten achteraf en deze keer een heus wielercafe!

  ReplyDelete
 13. Ah een poging tot alles lekker sociaal samen doen En in een heus wielercafe, whoopie het moet niet gekker worden.

  ReplyDelete
 14. hahaha heb je moeite met mijn plezier?

  ReplyDelete