Wednesday, March 31, 2010

DE damesrit

Hallo Fietster,

Omdat er steeds meer vrouwen zijn die gaan fietsen lijkt het me leuk om dat samen te gaan doen. Nu zijn er al genoeg vrouwen tour groepjes en dan heb je ook vrouwenwielrennen.nl, maar daar tussen in zit weinig.

Toen ik vorig jaar begon met wat meer fietsen viel het me erg tegen dat ik of heel langzaam met andere vrouwen reed of volle bak en eigenlijk te zwaar met mannen mee moest. Ik durfde eigenlijk nog niet alleen te gaan rijden en ben op zoek gegaan naar vrouwen die met me mee wilden. Vanuit die zoektocht ben ik op het idee gekomen om een twee wekelijse vrouwen rit te gaan organiseren.

Elke twee weken op Zaterdag wordt er om 12.30 vertrokken vanaf Epbike op de Jufferstraat 1 in Zeist. Het is wel tempo rijden, maar geen “testosteron strijd”. Het lijkt me leuk om de ene keer wat langer en de ander keer wat korter te rijden en dat met een groep vrouwen.

Er zullen vrouwen meedoen die al langer rijden en dus sterker zijn, maar ook vrouwen die net fietsen, je kan aangeven als het te hard gaat, daar wordt zeker rekening meegehouden .... samen uit, samen thuis.

De eerste keer is op 1 Mei, vanaf daar elke twee weken, dus:
15 Mei
29 Mei
12 Juni
26 Juni
10 Juli
24 Juli
Etc etc...

Het is helemaal open, verschijn gewoon op de vertrekplek en wees op tijd en rijd mee, leuk!
Rose
ridewithrose@hotmail.com

4 comments:

 1. Als ik een jurkje aan doe mag ik dan ook mee? .:-) Lijkt me wel gezellig. Gr. Johan(na)

  ReplyDelete
 2. haha in een jurkje ga je wel opvallen, wij dragen gewoon onze fietskleding

  ReplyDelete
 3. Jammer dat de mannen nu weer gediscrimineerd worden. Als er geen vrouwen bij de SGP mogen dan bemoeit het hele land zich ermee! Ik wil het recht om met vrouwen te mogen fietsen!!!

  ReplyDelete
 4. haha, grappig, het valt jullie mannen wel zwaar heh om niet mee te mogen :)

  ReplyDelete