Tuesday, October 5, 2010

*****Boodschap van Algemeen nut*****

Zweetshirts, je weet wel dat onderste laagje kleding voor op de fiets. Dat laagje met de unieke eigenschap om vocht naar buiten te transporteren. Dit in tegenstelling tot een katoenen shirtje van de Hennes, wat er vooral leuk uitziet en vocht vasthouden als hoofd-eigenschap heeft.

Ik ben er al een tijdje mee bezig... waarom draag ik ze, wat vind ik fijn en wat vooral niet. Doen ze het leuk in alle seizoenen en allerbelangrijkst... doet het shirt wat het belooft te doen?

De merken die ik in mijn bezit heb? Craft, Odlo, X bionic, Outwet en Falke.

Ik ben een vrouw. Gelukkig hoef ik niet een enorme cup mee te sjouwen op de fiets, maar ik heb wel wat ondersteuning  nodig. Bij vrouwenshirts zie je dan ook dat de stof net iets anders is ten hoogte van de borsten: iets strakker, of iets steviger. Ik draag geen sport bh, al ben ik op de site van Craft aan het kijken en hebben zij er eentje die ik wel wil. Een gewone bh, of mijn wat strakkere topje, is geen optie, daar het materiaal niet die unieke hoofdeigenschap van een zweetshirt heeft. Het dragen van zo’n bh zou de werking van het shirt weer teniet doen.

“Een zweetshirt dient direct op de huid gedragen te worden en hoort strak te zitten.”

Niet strak zodat het trekt, wel strak zodat het niet lubbert. Vanaf Februari dit jaar heb ik de werking van mijn shirts in de gaten gehouden. Dus ik heb koud, nat, droog, warm, uitermate heet en helaas weer nat weer ervaren met de shirts.

Juist ja.

Zweetshirts, niet bepaald een onderwerp om over naar huis te schrijven, maar ergens wel zeer belangerijk, tenminste als je besluit er een seizoen op te gaan letten. Welke houdt me nu echt droog? Worden mijn borsten op hun plek gehouden? Voel ik het shirt langzaam optrekken of lubbert ie ergens in mijn bibshort?

Ik zie bijna iedereen met Craft rondrijden en ik ben van dat merk juist niet zo onder de indruk, ik vind het warme shirts en het materiaal staat me niet aan. Ik vind ze lelijk. Als ik een Craft shirt draag ben ik me er zo enorm bewust van dat ik het ding aan heb. Daar heb ik niets aan als ik met mijn tong op de weg aanklamp en de longen uit mijn lijf trap.

Dan is er mijn Falke, dat is eigenlijk een shirt voor lopers, dus niet voor fietsers. Daar heb ik mijn les geleerd. Het materiaal is top, ik blijf droog. Rondom mijn borsten zit het shirt ook goed, geen gezwaai en geschud. Maar de snit? Niet bepaald gemaakt voor de fietshouding. Dus binnen tien minuten fietsen is het shirtje opgetrokken tot net boven mijn navel... zie dat maar eens recht te trekken tijdens een scherpe bocht midden in een peletonnetje woeste mannen.... ik niet hoor!

Zo is er voor elk shirt wel wat te zeggen. Zo zijn er maar weinig merken waar ik mijn Polar in vast kan klikken. En het is mij opgevallen dat, als ik door mijn goede zweetshirt droog van de fiets stap, ik alsnog sta te bibberen, doordat ik nat ben onder de band van mijn Polar. Niet zo effectief.

Ik ben in het bezit van 1 shirtje wat aan alle eisen, op eentje na, voldoet. Ik blijf droog, het zit mooi, het staat mooi, het voelt lekker, de Polar kan erin geklikt enzovoort enzovoort. Ik weet dat Basso en de rest van zijn ploeg erin rijden. Alleen is dit goede merk nauwelijks in Nederland te verkrijgen.

Als ik zo’n shirtje wil kopen moet ik helemaal naar de winkel van een vriend in Zeist. Dat is dan op de fiets of met de trein. Ik kan het ook online bestellen, maar dan heb ik het niet vandaag...

En dit is waar ik hulp nodig heb!

Outwet doet zijn naam eer aan. Outwet heeft de Giro gewonnen! Outwet is mooi!

Fietschers van den Laage Landen ik roept u op... manipuleer uw lokaale fietschenmaeker, bedel ende smeek. Doet een verzoek tot verkoop van Outwet voor het einde van deeze week!

verkoop informatie: 

No comments:

Post a Comment